Beregningsgrundlag - partialkoefficienter

Beregningsmodulerne er hovedsageligt udviklet på baggrund af beregningsregler angivet i de europæiske konstruktionsnormerne:

• EN 1990, EN 1991, EN 1996, EN 12602
  • Tilhørende nationale annekser (NA)
  • Tilhørende NCI'er (DS/INF'er)
  • samt anerkendte beregningsmodeller

Programmet er således gældende for murværk af teglsten, porebetonblokke og kalksandstensblokke samt etagehøje vægge af porebeton.

Bemærk: Anvendelsen af programmet er generelt på egen risiko. Det forudsættes, at brugeren har den nødvendige statiske indsigt.

Beskrivelse af programmet EC6design.com

Fanebladene

Projektliste
Her oprettes nyt projekt ved at klikke på knappen "Opret nyt projekt" ud for den gule firkant til venstre. De oprettede projekter angives med dato for oprettelse og sidste ændringsdato. Det aktive projekt angives med fed skrift

Projektdata
Projektets navn og sagsansvarlig bliver overført til alle rapporter der genereres i projektet. Konsekvens- og inspektionsklasse er ligeledes fælles for alle moduler i projektet. Parametre anvendes til bestemmelse af partialkoefficienterne.

Fælles information, Murværk og Letbeton
Fælles for disse tre faneblade er, at udvalgte værdier herfra overføres til alle nye komponenter, i projekterne - eksisterende komponenter i projektet påvirkes ikke ved ændringer af værdierne i disse faneblade.

Opsætning
Setup består af flere elementer:

• Mulighed for at slå inputgrænser fra/til
  • Angivelse af (nye) partialkoefficienter
  • Mulighed for angivelse af valgfri dato på rapport
  • Udskrivningsomfang i rapport. Der er følgende muligheder - Specifikke forudsætninger, Generelle forudsætninger, Delresultater og Resultater. Indstillingen gælder for alle komponenter.

Statik
Her findes alle tilgængelige modultyper, og for det aktuelle projekt evt. oprettede komponenter under hvert modul. Endvidere er angivet hvornår komponenten er oprettet og sidst ændret.

Lagring af rapporter

Rapporterne kan lagres på følgende måde:

• I browseren aktiveres faneblad "Filer"
  • Tryk på "Gem som"
  • Rapporten gemmes som "*.mht" fil
  • Indholdet kan herefter enkelt kopieres over i Word-filer, etc
  • Der kan være behov for manuelt at styre/ændre sideskift, mm da headeren (dato, mm) kan stå forkert (fx i bunden)

Udskrivning af rapporter (uden blanke sider)

Ved anvendelse af Internet Explorer (IE) kan der være problemer med mange blanke sider i forbindelse med udskriften.

Dette skyldes at IE ikke kommunikerer optimalt med programmer som dette.

Brug i stedet en anden Internet browser, fx Google Chrome

Edb-finesser

Ved anvendelse af Explorer 7.0 kan der være problemer med funktionen "omdøb". Dette ændres i browseren med følgende opsætning. Klik på følgende:

• Funktioner
  • Internet indstillinger
  • Sikkerhed (faneblad)
  • Brugerdefineret niveau (knap)
  • Tillad websteder at bede om oplysninger ved hjælp af scriptvinduer - Sættes til "aktiver" (sidste punkt i den lange liste)
  • Ok

Bemærk. Denne indstilling vil være gældende for alle websteder. Alternativt kan under "punkt" 3 "Sikkerhed"; funktionen "Websteder du har tillid til" aktiveres.